0.5 C
Nürnberg, DE
December 3, 2022
Social

Comunicat de presă – “Institutul Hispano Român continuă proiectul „Școala românească de weekend din Castellon Nicolae Iorga

Institutul Hispano Român

continuă proiectul

Școala românească de weekend din Castellon Nicolae Iorga”

Institutul Hispano Român continuă, pentru al treilea an consecutiv, „Școala românească de weekend din Castellón Nicolae Iorga”, acest proiect fiind realizat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

Ne dorim ca prin intermediul acestui proiect să continuăm păstrarea și promovarea valorilor culturale și identitare românești pentru copiii români cu vârsta între 4 si 14 ani, din zona Castellón.

În cadrul „Școlii Românești Nicolae Iorga din Castellón” organizăm activități educaționale de limbă, cultură și civilizație românească, de muzică, de pictură și de lucru manual.

Scopul școlii de weekend “Nicolae Iorga” Castellón este de a păstra limba, cultura și tradiția românească în rândul membrilor comunității de români din Castellón.

Având în vedere că exista mulți copii români născuți în afara României care nu își cunosc originile, nu cunosc marii scriitori ai României sau nu știu ce a însemnat Marea Unire si nu cunosc regiunile și județele României, ne propunem ca, prin intermediul acestor ateliere să facem cunoscute reperele culturale românești și să păstrăm intacte spiritul, originile și valorile naționale.

Institutul Hispano Român dorește să mulțumească pe această cale Departamentului pentru Românii de Pretutindeni pentru sprijinul acordat, fără de care nu ne-am putea desfășura activitatea, precum și partenerilor externi ai proiectului, în mod special Școlii românești Nicolae Iorga din Liverpool, Școlii Nicolae Iorga din Insulele Canare și Asociației Dacia Rivoli.

Activitățile noastre se vor desfășura până la sfârșitul lunii noiembrie a anului 2022 cu speranța continuării proiectul și în cursul anului 2023.

Pentru informații suplimentare ne puteți contacta la adresa de email contacto@institutohispanorumano.org sau pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/scoalaromaneascanicolaeiorgacastellon/.

– – –

Manuel Paduraru