5.6 C
Nürnberg, DE
April 24, 2024
Canada

O Nouă apariție editorială :  GLOBART Antologia  de artă contemporană în imagini -Artiști  români de pretutindeni 

Mihaela CD

Noutăți de la editura Globart Universum!
A fost publicată: GLOBART Antologia de artă contemporană în imagini -Artiști români de pretutindeni
Antologia de artă contemporană în imagini -Artiști români de pretutindeni cu titlul GLOBART, după lungi așteptări și o mulțime de peripeții de ordin tehnic, a văzut lumina tiparului la Montreal în luna noiembrie 2022 la editura Globart Universum.

O lucrare pe cât de pretențioasă pe atât de frumoasă, ce conține creațiile a 17 artiști contemporani cu lucrări de artă dintre cele mai diversificate: pictură pe pânză, icoane pictate pe sticlă, grafică, mozaic, fotografie artistică, artă manuală, icoane decorate cu mărgele, pictură digitală și grafică digitală.

Mirosul de cerneală proaspătă, finețea hârtiei de înaltă calitate care iți alintă degetele în momentul atingerii precum și culorile vivace și pătrunzătoare te invită să deschizi acestă carte-album și să o absorbi filă cu filă umplându-ți simțirea cu harul frumosului ce le-a fost dăruit artiștilor participanți.

Această antologie-album-document reprezintă o reală mărturie a faptului că artiștii români indiferent în ce colt de lume s-ar afla poartă frumosul nativ în suflet și îl exprimă cu aceeași emoție și intensitate a trăirii artistic-creative în toate ramurile artelor frumoase.

Perioada dificilă și nebuloasă a ultimilor 3 ani a reprezentat un moment fără precedent, de grea cotitură, al tuturor neamurilor și popoarelor și al umanității în sine, care a scindat și a fărâmițat națiunile mai mult și mai dureros decât niciodată, arătând că frica și insecuritatea sunt cei mai mari dușmani ai noștri ai tuturor. In aceste vremuri atât de dificile trebuie să găsim punți care ne unesc și nu care ne dezbină , să căutăm frumosul din suflet pentru a străbate împreună prin orice greutăți.Arta, indiferent de forma de creație reprezintă un astru pentru umanitate, pentru că aduce lumină, liniște și bucurie în sufletele oamenilor umplând golul lăsat în urma greutăților și neajunsurilor de tot felul.

Prin artă comunicăm prin graiul divin al creației și transmitem celor care o privesc, bucuria formelor și a culorilor, plăsmuirea frumosului ce nu are limite, depășind limita timpului și a spațiului. Arta scoate în evidentă frumosul lăuntric, sensibilitatea creatoare, acel ochi magic ce veghează și așteaptă să fie deschis în plenitudinea potențialului său.

Prin artă devenim mai buni, mai sensibili, mai toleranți, mai îngăduitori și mai iubitori cu tot ce se află în jurul nostru, într-o înfrățire aproape instantanee cu oamenii și cu natura. Arta reprezintă un infinit de posibilități, un izvor nesecat de cunoaștere din care trebuie doar să bem pentru a deveni noi înșine luminoși și luminatori la rândul nostru. Arta generează civilizație, asa cum se arată și la începutul acestei minunate cărți-album de artă, într-un superb citat al lui Victor Hugo: ”Arta este o imensă deschidere spre tot ceea ce este posibil. Arta este generatoare de civilizație, asa cum floarea răspândește parfum”

Fie că este vorba despre artiști consacrați care au în spate ani multi de experiență, nenumărate expoziții și o multitudine de premii la diverse concursuri și festivaluri din țara și străinătate , fie de artiști cu mai putini ani de experiență, cu toții au în comun harul creator primit în dar de la Dumnezeu. Un har prin care se exprimă în cel mai frumos mod cu putință, prin arta frumosului.

Maria Magdalena Tirchilă este o artistă din România, care realizează picturi în acrilic pe pânză, tehnică mixtă pensulație și cuțit. Lucrările sale surprind natura în cele mai frumoase ipostaze, pădurile cu frunzișul lor într-o superbă paletă de culori, imperfecțiunea copacilor, și luminișul din întunecimea pădurii, asa cum declară ea însăși în autobiografie, peisajele reprezentând-o în fapt cel mai bine pe artistă.

Ileana Anghel Mester este o binecunoscută pictoriță de origine română ,din Canada care pictează de mai bine de 32 de ani.A făcut studii de artă plastică în România și s-a consacrat ca pictor iar după ce a ajuns în Canada, dorul de casă o mistuie și începe să picteze icoane pe sticlă, luând lecții de la ”Maria Sa, Țăranul Român” cel mai bun profesor în materie de icoane pe sticlă”

Victor Manole este pasionat de pictură și grafică încă din școala generală când s-a apucat de pictat din dragoste de frumos. A participat la nenumărate concursuri și festivaluri câștigând numeroase premii , diplome și distincții. A fost și profesor de pictură și grafică la Clubul Elevilor de la Întorsura Buzăului având expoziții atât personale cât și de grup cu elevii săi. Lucrările sale sunt inspirate din mediul înconjurător și sunt realizate în ulei, acrilic, acuarelă și cărbune pe hârtie, pânză sau lemn.

Lăcrimioara Iva locuiește în Italia , este binecunoscută publicului larg atât pentru pictură și desen digital cât și pentru scrierile sale, povesti, poezii, aforisme și articole. Este autoarea a peste 23 de cărți personale de autor și coautor în peste 20 de volume colective. Copertele cărților sale sunt împodobite cu unele dintre creațiile sale inedite și viu colorate. Artista folosește deopotriva uleiul, acrilicul, creioanele cerate și calculatorul pentru pictură și grafică digitală.

Maria Buzilă este o artistă din România care a pictat dintotdeauna. Conform autobiografiei sale de la vârsta de 8 ani artista a început să își amintească experiențe trăite în alte vieți anterioare convinsă fiind că rolul său este să devină ”un mesager onest al altor civilizații stelare de mult apuse”. Picturile sale sunt ”Viziuni din Lumi paralele, trăiri în urma unor experiențe extrasenzoriale și a întâlnirilor mele cu intra sau extra civilizații superioare”

George Vasilca a avut un interes pentru artele vizuale încă din copilărie fiind atras în principal de reproducerea picturilor clasicilor în lb și negru.Apoi a descoperit în muzeele de pe coasta de est a Americii mozaicurile bizantine originale care l-au fascinat. Si-a cumpărat cărți, a făcut și câteva cursuri și s-a autoeducat.A făcut mozaicuri mai mari sau mai mici pentru interior sau pentru exterior, statuete, urne, suporturi de flori folosind tehnica mixtă faianță sticlă vopsea și ornamente 3D

Gabriela Pârvuleț Aramă este o artistă din România care a absolvit Facultatea de arte Plastice Vizuale din Constanta-2011, master în Artele plastice vizuale 2013.A participat la nenumărate proiecte expoziționale de grup, tabere de pictura și creație și expoziții nenumărate atât individuale cât și de grup. In 2015 a participat deasemenea și la o expoziție cu licitație în scop caritabil organizata de Asociația Sofya Tomitana Constanta.
Carmen Smutneac este o artista de origine romana care locuiește în Canada. Este absolventa a Institutului de Arte Plastice”Ion Andreescu” din Cluj, obținând și metriza în 1979. Stilul pictural al artistei se apropie de surrealism , unde se întrepătrund personaje fabuloase, supranaturale, care traversează timpul și epocile,Carmen Smutneac a câștigat nenumărate medalii de aur la diverse concursuri fiind unul dintre artiștii permanenți ai galeriilor ”Iris” si ”Nob Hill” din provincia Quebec.

Iuliana Pasca este un artist fotograf din Romania dar și scriitor, un om care încearcă să înțeleagă de unde vine , unde se îndreaptă și ce face sau ce ar trebui sa facă între timp. Sensul din spatele imaginilor artistice precum și fascinația luminilor și a umbrelor au făcut ca pasiunea pentru fotografia artistica să continue.
Tatiana Zahariuc este de baștină din Republica Moldova iar din 2020 locuiește la Montreal. De profesie medic cardiolog, acum pensionara, a trecut prin încercări în viata personala și astfel a simțit nevoia de a confecționa o icoana. Dupa ce ani in sir a tratat inimile oamenilor, în prezent tămăduiește sufletele lor cu aceste icoane realizate din mărgele.

Mircea Rustiuc este un talentat artist din Romania, membru consacrat al Asociatiei Artistilor Plastici din Romania, filiala Satu Mare, avand o bogata activitate artistica, cu nenumarate expozitii personale si de grup, festivaluri, saloane de iarna, vara, primavara si toamna, unele din lucrarile sale afalndu-se om SUA, Canada, Germania, Italia, Africa de Sud sau Marea Britanie. Stilul sau propriu si usor de recunoscut datorita finetii pe care o acorda detaliilor, lucrarile sale poseda un naturalism realist impecabil si o tehnica a desenului foarte bine insusita. Temele preferate: natura statica, peisaje cu oglindiri extraordinare și portrete.Tehnica folosita: culori in ulei cu aplicare prin pensulatie sau cutit.

Ofelia Armașu este cunoscuta comunității montrealeze ca si pictoriță de icoane pe sticla si ca profesoara de pictura la Școala Junimea Romana. Are un palmares impresionant de expoziții colective și personale atât în Canada , SUA cât și în Romania.Una dintre lucrările sale ”Sfanta Treime” este expusa în Parlamentul Canadei.Stilul naiv, propriu artiștilor populari și culorile vii, primare, conferă icoanelor sale o atmosfera optimista , o căldură care umanizează divinitatea și o face accesibila.

Maria Baba, e o artista din Canada, originara din Serbia care desi este contabila de profesie este îndrăgostită de pictura. A realizat numeroase tablouri folosind diferite tehnici: pastel, acrilice, tablouri 3D din piele dar tehnica preferata este pictura pe panza cu culori de ulei.Temele preferate sunt florile, natura moarta si portul popular romanesc dar a realizat si icoane cum ar fi Sfanta Fecioara cu Isus, Cina cea de taina sau Sfantul Ioan Botezatorul

Maara Vanessa Purici picteaza de la varsta de 12 ani, fiind nascuta la Timisoara in Romania si ulterior emigrand in Canada unde se stabileste la Montreal impreuna cu parintii sai. Maiestria cu care imbina culorile, luminile si umbrele pe care le creeaza dar si atentia la detalii ne releva un talent artistic deosebit.

Corina Ligia Pătrașcu este un artist complet care imbina placut poezia cu pictura si muzica.Artista conduce ateliere de pictura in cadrul Asociației ”Fluturii albaștri” din Brașov. Lucrările sale au fost expuse cu ocazia Targului de carte Libris Editorial Brașov dar și cu ocazia lansărilor de carte proprii.

Miruna Lavinia Bota este deopotriva artist si scriitor fiind deseori publicata cu numele mic Miruna Lavinia .Picturile sale emana lumina si pozitivism purtandu-te intr-o lume de basm.Atentia la detalii, imbinarea culorilor cat si liniile fine lucrate in filigran confera eleganta si mult bun gust lucrarilor sale situand-o pe drumul infloritor al artistului de succes.

Mihaela CD este membru al Federatiei Artistilor Canadieni, membru al Associatiei Artist in Canada, membru al Asociatiei Nationale a Artistilor Digitali din Massachusetts USA. Picteaza de la varsta de 5 ani in culori calde si vii care invita la bucurie, pozitivism si o stare de bine.Realizeaza lucrari atat de pictura traditionala acrilic pe panza sau lemn, tehnica mixta, 3D, pensulatie si cutit, cat si pictura digitala realizata pe calculator. Participa la diverse concursuri si festivaluri avand peste 20 de diplome si premii, este publicata in numeroase reviste si a realizat mai multe colectii de ART DESIGN arta imprimata pe mic mobilier si pe diverse obiecte si colectii vestimentare la Galeria de arta purtabila Le Galeriste din Montreal .

Va invitam sa comandați aceasta minunata antologie disponibila atât în format tipărit cât și în format digital ebook!Oferim transport gratuit pentru o perioada limitata de timp!

Mihaela CD

Related posts

Evenimentul Magia Slovelor – Montreal 28 ian 2023

Liliana Moldovan

Restituiri :

Liliana Moldovan

Impresii despre romanul ”Femeia care a uitat să mai plângă”

Liliana Moldovan

Numai ÎMPREUNĂ se poate!: cronică de Mihaela CD

Liliana Moldovan

INTERFENȚE CULTURALE ROMÂNEȘTI

Liliana Moldovan

În poezia  Mihaelei CD sinceritatea deschide  tainele inimii

Liliana Moldovan

Lasă un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy